Абітурієнтів Новомосковська інформують про цьогорічні зміни у ЗНО

Два екзамени для вихованців профтехучилищ. Завдання шрифтом Брайля для незрячих хлопців та дівчат. Допомога комп’ютерів – для дітей із вадами зору. Про такі зміни у ЗНО-2019 повідомляють Новомосковським абітурієнтам  в департаменті освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

 Умови складання ЗНО-2019 залишаються незмінними для випускників шкіл. Як і раніше, вони здаватимуть три предмети – обов’язкову українську мову та літературу, математику або історію України та ще один – на власний розсуд.

Їхні однолітки – вихованці профтехучилищ – складатимуть ЗНО з двох предметів – української мови, а ще математики чи історії України – на вибір. У 2018-му вони здавали лише один іспит.

Шрифтом Брайля у 2019-му будуть надруковані завдання ЗНО з української мови та літератури, математики, історії України та біології. Вони – для незрячих абітурієнтів. Новинкою стане і використання комп’ютерів із спеціальними програмами для людей із вадами зору. Це апробування пройде під час додаткової сесії.

Як і в минулі роки, завдання ЗНО з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами, якщо є запит від учнів.

Зовнішнє незалежне оцінювання-2019 стартує 21 травня, останній іспит – 13 червня.