У НОВОМОСКОВСЬКУ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ПОЧЕСНОМУ ГРОМАДЯНИНУ МІСТА МИКОЛІ НЕВПРЯЗІ

25 грудня у Новомосковську відбувся мітинг присвячений відкриттю меморіальної дошки на честь Героя Радянського Союзу, почесного громадянина міста Новомосковська, ветерана Другої світової війни Миколи Тимофійовича Невпряги.

В цей день, 25 грудня, Микола Тимофійович відсвяткував би свій 93-й день народження, але, нажаль, 21 травня 2018 року зупинилося серце цієї видатної людини.

Саму ж меморіальну дошку на честь почесного громадянина міста Новомосковська, ветерана Другої світової війни Миколи Тимофійовича Невпряги, було встановлено саме на будинку в якому довгий час проживала ця дорога нам людина.

 

Микола Тимофійович Невпряга народився в 1925 році на Кіровоградщині. З успіхом навчався в ремісному училищі м. Дніпропетровська… Та війна перервала мрії 19-річного юнака про майбутню професію. У травні 1944 року Миколу призвали до армії, і пішов молодий боєць тернистою фронтовою дорогою, пізнаючи біль розлук та втрат.

З вересня воював в рядах діючої армії на 2-му та 3-му Українських фронтах де здобував славу відважного солдата. Особливо відзначився при форсуванні Дунаю, в боях за утримання плацдарму на його правому березі. Звільняв Україну, Румунію, Австрію та Угорщину.

Батьківщина високо оцінила заслуги Миколи Тимофійовича. Він був нагороджений медалями «Золота Зірка», «За відвагу», «За бойові заслуги», «За взяття Відня», «За взяття Будапешта». «За перемогу над Німеччиною».

Закінчилась війна. Боєць повернувся на рідну землю. Своєю відданою, наполегливою прецею, активною життєвою позицією був завжди прикладом для нас – новомосковців. Ініціативний, справедливий, чуйний з надзвичайним умінням творити добро Микола Тимофійович багато років очолював Раду ветеранів Новомосковська. Але на 92-му році життя серце цієї видатної людини зупинилося. І ось вже 217 днів земля живе без нього, нашого дорогого друга і порадника.

Пам’ять почесного громадянина міста Новомосковська, ветерана Другої світової війни Миколи Тимофійовича Невпряги присутні вшанували хвилиною  мовчання.

По завершенню мітингу всі присутні поклали квіти до підніжжя меморіальної дошки цієї видатної та дорогої для багатьох новомосковців людини.