ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ – ПРІОРИТЕТ МІСЬКОЇ ВЛАДИ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НОВОМОСКОВСЬКА

В місті проживає понад 20 тис. людей похилого віку. Майже половина з яких – одинокі та одиноко проживаючі.

Відділення соціальної допомоги вдома територіального центру обслуговує:

– одиноких непрацездатних громадян (в тому числі одинокі бездітні пари);

– осіб з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, які частково, або значно втратили здатність до обслуговування і за висновком медичного закладу потребують соціального обслуговування та догляду в домашніх умовах;

– громадян похилого віку, які мають працездатних дітей чи родичів, що, відповідно до чинного законодавства, зобов’язані їх утримувати, але з поважних причин не мають можливості здійснювати за ними догляд.

 

 

Загалом відділення обслуговує близько 600 осіб, яким надається більше 30 видів соціальних послуг. Тут можна безкоштовно отримати послуги перукаря, масажиста, психолога, швачки, прибирання житла, приготування їжі, оплати комунальних послуг тощо.

Також у територіальному центрі працюють клуби і гуртки за інтересами, комп’ютерний клас, тренажерний зал. Інструктор з трудової адаптації навчить Вас навичкам самообслуговування, також вишивати, шити, створювати яскраві іграшки, картини. Ви можете взяти участь у розважальних заходах, цікавих зустрічах і святах.

Якщо Ви або Ваші близькі опинилися в складних життєвих обставинах і потребуєте підтримки та допомоги, звертайтеся за адресою: м. Новомосковськ. вул. Паланочна, 29, тел.: 096-635-44-65.

Відділ з питань внутрішньої політики, інформації та прес-служби