АТОВЦІ ТА РІДНІ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ З НОВОМОСКОВСЬКА ЗУСТРІЛИСЯ З МІНІСТРОМ У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ

Днями у Дніпропетровській облдержадміністрації відбулась зустріч з міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз. На дану зустріч також завітали АТОвці та рідні загиблих воїнів з Новомосковська.

Сама ж зустріч була присвячена актуальним питанням для ветеранської спільноти Дніпропетровської області. Говорили про найболючіші питання: медичне забезпечення воїнів, пільги, психологічну реабілітацію та ін.

За словами Ірини Фріз, міністерство буде займатися комплексною розробкою державної політики щодо ветеранів. Працюватимуть у чотирьох напрямках: медичне забезпечення, соцзахист, вшанування пам’яті, надання електронних послуг.

Одне з найперших питань від АТОвців міністру – виділення землі ветеранам.

«Хотілося б дізнатися про напрацювання стосовно виділення землі. Як на мене, хлопці не просто повинні отримати ділянку, а й можливість  мати з неї доход, – зазначив АТОвець  Сергей Пайол. – На часі й питання безкоштовного проїзду в транспорті».

 

АТОвця  Артем Хранюка турбує питання медичного забезпечення ветеранів.

«Для мене, як   колишнього начмеда однієї з  бригад, це тривожний момент. Адже після війни здоров’я погіршується в декілька разів», – поділився голова дніпровського Союзу ветеранів війни Артем Хранюк.

 

У голови громадської організації з Новомосковська «Родина героя», дружини загиблого АТОвця Людмили Голополосової було одразу кілька питань. Перше питання стосувалося статусу рідних полеглих військових, а друге – пільг на комунальні послуги.

«Крім того, хочемо визначити на державному рівні дату, коли вся країна вшановуватиме пам’ять загиблих героїв, – розповіла Людмила Голополосова. – Міністр погодилася розглянути ці питання».

 

«Перед міністерством стоїть багато важких питань – це забезпечення житлом ветеранів, виділення земельних ділянок, психологічна підтримка. Але плани дуже амбіційні, – наголосила начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка. – У міністра безліч пропозицій, наприклад, щодо регіональних програм підтримки ветеранського бізнесу».