«Я не з їми» – Леонід Матвієнко

«Я не з їми», – саме так стверджує депутат Новомосковської міської ради сьомого скликання Леонід Іванович Матвієнко!

«Не з їми» – Матвієнко має на увазі, що він вже не з партії «Зелених України», яку в місті Новомосковську очолює скандально відомий Роман Лебедєв.

Чи так це насправді, пропоную розібратися і зробити для себе відповідні висновки.

Леонід Іванович Матвієнко в 90-х був звичайним комерсантом, який, не гребуючи нічим, у себе в сараї в антисанітарних умовах збивав майонез, розводив і розливав спиртне. І це все він продавав через свої торгові точки своїм же землякам, знайомим і друзям. Але тільки не своїм  родичам, адже ті чудово знали і розуміли, яку саме отруту Леонід Іванович продає населенню міста Новомосковська.

Усі ці чудеса відбувалися в гонитві за наживою «під дахом» місцевої влади та правоохоронних органів.

Але старі часи минули, як то кажуть, 90-ті закінчилися, а звичка труїти жителів міста залишилася. Тим більше, що Матвієнко – депутат, і, прикрившись депутатським мандатом, може продавати все, що завгодно. Лише б більше заробляти грошей на здоров’ї жителів міста Новомосковська, продаючи отруту вже не в торгових точках, а у власній мережі магазинів «Обжора», «Семья»  і т.д.

Але мова не про це. Мова піде про те, як «благодійник» Леонід Матвієнко однією рукою відкриває так звані спортивні школи, не без комерційного інтересу, а іншою рукою труїть, продаючи отруту в своїх магазинах батькам і дітям.  І справа в тому, що Матвієнко не без своєї вигоди закривав міське звалище, прикриваючись благими намірами.

Про те, як вдалося Леоніду Івановичу Матвієнку виробляти і продавати отруту в своїх торгових точках, багато писали ЗМІ міста Новомосковська. Ось тільки реакції від правоохоронних органів не надійшло.  І швидше за все, це пов’язано з тим, що Матвієнко має «корочку» депутата й усіляко підтримує рейдера-нардепа Вадима Григоровича Нестеренка, беручи участь у проведенні закритих сесій Новомосковської міської ради сьомого скликання.

На позачергових виборах у Верховну Раду депутат Матвієнко на мікрорайоні був VIP-агітатором і просив своїх земляків підтримати на позачергових виборах у 2014 році Вадима Григоровича Нестеренка.

У 2015 році на виборах до міської ради Матвієнко був VIP-агітатором у команди Романа Лебедєва і у партії «Зелених України», не забуваючи допомагати пройти в депутати людям Нестеренка, які територіально не були жителями міста Новомосковська, але вони мали потрапити до міськради, щоб «під дахом» Нестеренка прибрати під себе владу в місті, і відверто кажучи, їм це вдалося!

 

Місто Новомосковськ завдяки Леоніду Івановичу Матвієнку і людям з команди Нестеренка (примітка автора: які потрапили до міськради не без допомоги Матвієнка), має обраного мера, який не приступив до виконання своїх обов’язків у зв’язку з тим, що сесії міськради проводяться командою Нестеренка виключно у нього ж на закритому об’єкті Новомосковський хлібозавод №11, куди не можуть потрапити прості жителі міста.

Але те, що жителі на сесію потрапити не можуть, не хвилює ні пана Матвієнка, ні тим більше самого Нестеренка і його команду, які на своїх закритих сесіях займаються деребаном бюджетних коштів не без участі партії «Зелених України», яка потрапила до міськради за допомогою  все того ж Леоніда Івановича Матвієнка, який, як ми вже писали, був VIP-агітатором у «Зелених».

Повіривши Леоніду Івановичу, жителі мікрорайону «Кулебівка» проголосували за «Зелених», віддавши їм більшість голосів і реальну можливість потрапити до міськради.

Будучи депутатом шостого скликання, Леонід Матвієнко спільно з Романом Лебедєвим (примітка автора: в шостому скликанні Лебедєв теж був депутатом, увійшовши в комерційну змову з директором звалища «Екологія»), порушили питання про закриття Новомосковського міського звалища. Матвієнко як житель мікрорайону «Кулебівка» постійно обирається в депутати, вішаючи локшину на вуха, з благими намірами і відповідними гаслами спільно з Лебедєвим провели операцію по закриттю міського звалища. І все б начебто нічого, та й наміри були прозорі: як то кажуть, все для людей. Але є один нюанс!

І цей нюанс полягає в тому, що Новомосковське міське звалище знаходиться в мікрорайоні «Кулебівка», а звалище «Екологія» знаходиться на відстані в півкілометра від мікрорайону «Кулебівка», на височині. Тобто якби дійсно Матвієнко і Лебедєв діяли в  інтересах жителів мікрорайону, закриваючи міське звалище, вони б порушували питання і закривали обидва звалища, а не одне міське, яке фактично найменше завдавало екологічної шкоди природі й жителям мікрорайону.

Але, отримавши комерційну пропозицію від керівництва звалища «Екологія», Матвієнко і Лебедєв закрили тільки міське звалище. Усі потоки вивезення сміття перенаправили на звалище «Екологія», отримуючи комерційну вигоду у вигляді щомісячних відкатів.

Виходить, що благодійник Л. Матвієнко заробляє, не тільки продаючи населенню міста в своїх магазинах харчову отруту, а ще й на тому, що звозить все міське та обласне сміття на звалище «Екологія», а там його утилізують шляхом постійних підпалів.

А жителі мікрорайону «Кулебівка» як дихали димом зі звалища, так і продовжують дихати. Та й ґрунт продовжує бути отруєним, і все це завдяки звалищу «Екологія»!

Але саме з «Екології» Матвієнко і Лебедєв отримують гроші, й саме тому вони не порушують питання про закриття звалища: хто ж буде вбивати курочку, яка несе їм золоті яйця.

Останнім часом між Матвієнком та Лебедєвим пробігла чорна кішка. І тепер Леонід Іванович, зустрічаючи своїх друзів, розповідає їм, що Лебедєв – колишній кримінальник, пропащий бандит, і він, Матвієнко, тепер «не з їми» та не з партії «Зелених України».

При цьому Матвієнко спільно з Лебедєвим до сих пір отримують грошові відкати від звалища «Екологія», на яке вони перенаправили міське сміття, закривши міське звалище.  Разом відзначають свята, Матвієнко, як і в старі часи, возить на сходки до Лебедєва солодощі, взявши їх у себе в магазині.

Із появою Матвієнка в команді «Зелених» ті не відчували складнощів з чаєм, кавою, спиртними напоями, а тим більше з закускою й солодощами, бо Леонід Іванович справно постачав і постачає своїм однопартійцям все вище перераховане.

Ось і виходить, що Леонід Іванович Матвієнко всім розповідає, що він «не з їми», тобто не з ними, не з «Зеленими».  А насправді досі отримує гроші з закритого звалища за перенаправлення потоків сміття. Та ще й за допомогою своїх колег по депутатському корпусу виділив собі шість земельних ділянок під будівництво нових об’єктів.

Матвієнко, використовуючи свої депутатські можливості в корисливих цілях, як то кажуть, зовсім відмовляється розуміти, що туди ….. з собою він нічого не забере!

Але найголовніше те, що він «не з їми»!

Ось такі діячі, які наживають собі добробут на здоров’ї жителів міста, проживають в Новомосковську.