У НОВОМОСКОВСЬКОМУ МІСЬКРАЙОННОМУ СУДІ ПРОЙШЛА ЗУСТРІЧ З МОЛОДДЮ

30 травня 2019 року студенти Новомосковського  коледжу  Дніпропетровського аграрного університету разом із викладачем Бабенко Н.П. завітали до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

 

З привітальним словом до гостей звернулася керівник апарату суду Анна Кравченко, яка розповіла про систему судоустрою, про діяльність суду загалом, про суть роботи суддів, а також права та обов’язки  кожного працівника апарату суду окремо.  Ознайомлення з роботою суду розпочалося в залі судового засідання, обладнаного  відеоконферензв’язком.

 

 

Студентам була запропонована оглядова екскурсія, яка розпочалася із “самого серця установи” – кабінету старшого секретаря. Заступник керівника апарату Олена Пластун розповіла студентам про роботу канцелярій суду та архіву. Гості дізналися, що в архіві суду зберігаються судові рішення датовані ще 1943 роком.

 

Варто зазначити, що студенти коледжу вже стали традиційними гостями у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області  та цього разу  жваво долучились до дискусії і поділились враженнями про суд. Головний задум зустрічі полягав у побудові діалогу між судом та громадянами задля покращення доступу до правосуддя. “День відкритих дверей” у  Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області є хорошою можливістю для молоді отримати позитивні враження, сформувати власну точку зору про судову систему, змінити свою думку про роботу суду на кращу.