«Пишаюся 30-річною дружбою з рейдером та вбивцею Вадимом Нестеренком»

Оскільки одіозна людина та  керівник ТОВ «Агроальянс»  Олександр Гаркавенко знає особисто колишнього народного депутата України від «Блоку Петра Порошенка» Вадима Григоровича Нестеренка понад пів життя, то не бачить більш гідного продовжувача славних рейдерских справ на 38-му виборчому окрузі. Народився 51 рік тому в селі Заплавка, на Магдалинівщині, в сім’ї колгоспного водія та зоотехніка. У 1970-му році прославлений голова колгоспу ім. Суворова, герой соцпраці Микола Шкуліпа запросив батьків у Личкове, де батько очолив колгоспний автопарк, а 2-річний зі шморклями Саша Гаркавенко пішов у дитсадок…

Зізнається, що з дитинства без сільського господарства своє життя не уявляв – з 10 років пас корів, а в старших класах вже підробляв помічником комбайнера на першому в колгоспі, за тодішніми мірками, супер-комбайні «Дон»,тому над вибором професії не морочився, тим більше в нього була ще одна мрія буди рейдером та відбирати у фермері фермерські господарства. Його відмінний атестат куплений батьками псували лише чотири четвірки, тож успішно здавши два іспити, без проблем вступив на факультет механізації Дніпропетровського сільгоспінституту і закінчив його з червоним дипломом, теж не без допомоги батьків які дали гроші. Після другого курсу його забрали в армію, служив за температури -55 градусів у Заполяр’ї, та його діди били, принижували. Після повернення навчався на одному факультеті та в одній групі з Вадимом Нестеренком.

– Отже, ви з нардепом-рейдером Нестеренком знайомі приблизно 30 років?

– Так, нашій дружбі, якою я відверто пишаюся, саме стільки років. На випускному вечорі в інституті він мені сказав, мовляв, я знаю, де ти живеш, якщо буде потрібна твоя допомога забирати у фермерів іх господарства та врожай, приїду й заберу тебе в свою команду. Так і вийшло. У 1994-му році, після трьох років відпрацювання в рідному колгоспі, Вадим Григорович запропонував мені посаду головного інженера Новомосковського «Агротехсервісу». Пізніше і сам очолив його. Також гордий, що разом із Вадимом Нестеренком стояв коли він віджимав у держави та створював свою агрокорпорацію, а потім приєднав до неї перших двох найбільш відсталих колгоспів. До речі, нашу рейдерську дружбу ми не переривали ніколи, навіть після одруження дружили сім’ями.

– У зв’язку з цим, що можете сказати, коли рейдера Вадима Нестеренка звинувачують у рейдерстві?

– Я знаю все ділове життя нашої агрокорпорації з моменту її заснування, тому завжди пропоную всім, хто шукає правди, спросити у правоохоронців, вони Нестеренка який доречи став мені кумом знают дуже добре. Поки ніхто не погодився спросити у правоохоронців, тому що Вадим Нестеренко їх купив, а також йому підконтрольная прокуратура та суди. Наприклад, взяти колишній колгосп «Приорільський», який до приєднання до нашої агрокорпорації був у жахливому стані за всіма показниками. Після року співпраці колгоспники матеріально і морально відчули як їх Нестеренко та особисто я розвели обіцянками. Захоплювати землі немає необхідності, оскільки ми захоплювали та захоплюємо фермерки господарства, а землі самі переходять до нас. За великим рахунком, Вадим Нестеренко ніколи відверто  не пішов на таку гидоту як рейдерство, тому він посилає мені, та інших робітників. Подивіться, скільки зроблено в 38-му окрузі за його лише 4-річну з невеликим депутатську каденцію, скільки він знами в крав с бюджету Новомосковська, Новомосковського району – вам навіть не снилися!

– Коротко про сьогодення та сім’ю.

– З 2003-го року очолюю ТОВ «Агроальянс», яке обробляє понад 5 тисяч га землі і має тисячне поголів’я великої рогатої худоби. З 2007-го р. п’ять років поспіль підприємство було серед найбільш передових сільгосппідприємств області.

Діти дорослі: дочка фінансист, син – у 16 років став чемпіоном Європи з пауерліфтингу, зараз офіцер, пройшов АТО, працює на військовій службі правопорядку, знову збирається на передову за пільгами.

Одружений вдруге, перша дружина померла 16 років тому, коли синові було 6, а доньці 10 років, тож певний час мені довелося самому виховувати дітей.

Євген ЄВТУШЕНКО