Крига зрушила з місця? Нацполіція зайнялася новомосковськими депутатами

Громадська організація «Новомосковськ – наше місто» направила на нашу адресу документ, в якому йдеться про те, що депутат Новомосковської міської ради Казаченко Галина Сергіївна злісно порушує Закон України «Про запобігання корупції».  Говорячи простою мовою, депутат міськради Казаченко протягом своєї каденції не подавала декларацію про доходи, таким чином злісно порушуючи чинне законодавство, яке зобов’язує депутатів усіх рівнів обов’язково подавати щорічно декларацію про доходи.

Хотілося б зазначити, що правоохоронні органи лише після неодноразових звернень громадської організації почали працювати і звернули увагу на злісні порушення чинного законодавства депутатами Новомосковської міської ради.

За словами керівника Громадської організації «Новомосковськ – наше місто» Костянтина Віталійовича Пузиря, правоохоронні органи зобов’язані постійно контролювати процес подання декларацій депутатами. Приміром, у п’ятому та шостому скликанні на невчасну здачу декларації про доходи чітко та швидко реагувала СБУ. Правоохоронці приходили 1 квітня в організаційний відділ міської ради, брали здані депутатами декларації, аналізували й потім вживали заходи. Якщо хтось із депутатів взагалі не здав декларацію про доходи, його притягували до адміністративної відповідальності за порушення у відповідності до ЗУ «Про запобігання корупції». Депутати сьомого скликання тепер здають декларації у електронному вигляді, що спрощує роботу правоохоронних органів. Вони, не виходячи зі свого кабінету, зобов’язані перевіряти декларації усіх депутатів і усіх рівнів. Але, на превеликий жаль, за наданою нам інформацією, з початку каденції депутатів сьомого скликання багато серед них не здали і не здавали свої декларації про доходи, а правоохоронці не поспішали реагувати.

«Хочу зазначити, що з приходом нового Президента нашої країни Володимира Зеленського все потихеньку змінюється на краще, в тому числі й правоохоронні органи стали швидше реагувати на звернення й притягати до відповідальності депутатів-порушників», – сказав Костянтин Пузирь.

Так само він додав, що правоохоронні органи в даний момент вивчають подані декларації деяких депутатів Новомосковської міської ради, інформація щодо решти буде надана пізніше.

 

Ми сподіваємося, що новий Президент Володимир Зеленський виправдає всі надії простих українців і наведе порядок в країні.