Президент Зеленський анонсував щотижневі звільнення суддів

«Це стосуватиметься усіх, і в першу чергу — суддів вищих інстанцій», — наголосив Президент.

«Дуже сподіваюся, що парламент прийме закон проти блокування діяльності Вищого антикорупційного суду великою кількістю справ вже найближчими днями», — поділився сподіваннями Президент України Володимир Зеленський 2 вересня під час наради з керівництвом Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів. За його словами, наразі українське суспільство вимагає швидкого та якісного розгляду справ про ТОП-корупціонерів, і саме злагоджена робота ВАКС може задовольнити цей запит.

«Попередня влада робила все, щоб судді залежали лише від неї. І зараз тільки рішучими заходами можна змусити їх виконувати закон. Такими заходами є щотижневі позбавлення мантій негідних високого звання суддів. Це стосуватиметься усіх, і в першу чергу — суддів вищих інстанцій», — підкреслив Володимир Зеленський.

Також він наголосив, що до кінця року суди першої інстанції мають бути заповнені новими суддями. «Більш ніж дві тисячі вакансій мають бути заповнені до кінця року, але це повинна зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, що буде оновлена відповідно до поданого мною законопроекту», — пояснив Президент.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада доручила профільним комітетам терміново розглянути 58 законопроектів.