Нардеп від ЗЕ-команді Тищенко черговий раз осоромився через «формулу Штайнмаєра»

Нардеп від ЗЕ-команді Микола Тищенко спочатку порівняв Україну з насосом, а на запитання про домовленості щодо Донбасу відповів словами про надувну ляльку

Народний депутат від «Слуги народу» Тищенко не зміг зовсім пояснити домовленості щодо Донбасу, які були досягнуті в ході переговорів у Мінську, зокрема «формулу Штайнмаєра».


«Ви особисто знаєте, що передбачає «формула Штайнмаєра»?, – запитала у депутата журналістка.

«Так, це розведення. Найголовніше, що потрібно зрозуміти, тільки під наглядом ОБСЄ і тільки за законами України. Все, крапка. Ви берете, наприклад, іграшку, ляльку берете, ось берете ляльку. Наприклад, надувну ляльку ви берете. Ви знаєте, як з нею впоратися? Ні! Ось ляльку ви берете. І ось, щоб знати як … Або, не знаю, машину… Чи купуєте машину. Ви знаєте, як з нею? Ось, щоб впоратися з цим завданням, вам потрібна інструкція», – заявив Микола Тищенко.

До слова, «слуга народу» Тищенко взяв собі в помічники 22-річну модель як МУЗУ для написання законопроектів.

Нагадаємо, під час брифінгу 1 жовтня президент України  Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка, що погоджує текст «формули Штайнмаєра».

2 жовтня народний депутат від «Слуги народу», голова комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що Україна рухається в напрямку припинення кровопролиття на Донбасі – «не поступаючись при цьому нічим принциповим», і 1 жовтня «ніхто нічого не підписував».

Прессекретар представника України у Тристоронній контактній групі та другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер 2 жовтня опублікувала лист з формулою Штайнмаєра, підписаний Кучмою.

https://www.facebook.com/hromadskeua/videos/950768488589723/