Скільки українці витрачають в день на президента і його свиту

3,6 млн на день. І ця сума з року в рік зростає. Тренд заклав Петро Порошенко, який збільшив кошторис на своє утримання до 2,7 млрд грн в 2018 році. В цьому році витрати на президента – становлять рекордні 3,2 млрд грн.

Виходить, що кожен працюючий українець витрачає на президента 77,3 грн на рік.

Отже: за утримання резиденції президента в Кончі-Заспі українці сплачують 3,4 млн грн на рік. У будинку – десять кімнат, з них чотири спальні і три гостьові, мармурові туалети, власний кінозал з екраном діагоналлю 2,5 м, більярдна і винний льох, а також сучасний ліфт, масажний кабінет, дві сауни, вертикальний солярій, джакузі і 15- метровий басейн.

Одна з найбільших статей витрат президента – це перельоти. На це передбачено в держбюджеті 299,1 млн грн. Найбільшою популярністю в президента користується французький Airbus. Там є окремий кабінет, зал для засідань і спальня.

На Офіс президента передбачено 1,3 млрд грн, що на 44% більше, ніж в 2020 році . Є ще витрати на автопарк тощо. Ще одна цікава стаття витрат – це дзвінки іноземним лідерам, на які в минулому році було витрачено майже 300 тис. грн. Але не на роумінг, як можна подумати, а на синхронний переклад. Наприклад, за переклад з англійської та французької. Так, 12,8 тис. грн витратили на розмову з головою ЄБРР і 14 тисяч – з Еммануелем Макроном. (за матеріалами газети “Весті”).