У Новомосковську пройшов І етап профілактичного рейду

З початку вересня в м. Новомосковську в межах Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» пройшов І етап профілактичного рейду.

Основною метою проведення такого цільового рейду – є умовна перевірка для міських чиновників умов утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Такі рейди проводяться скоріше всього тільки для галочки, представниками служби у справах дітей, відділу освіти, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в учбовий час та в місцях можливого виявлення дітей.

За оперативною інформацією служб у справах дітей в місті нараховується 7720 дітей шкільного віку. Під час І етапу рейду виявлено одного  учня, який 3 вересня не приступив у зв’язку з складними життєвими обставинами. Внаслідок вжитих заходів дитина повернута до навчання з батьками ніхто не розмовляв.

На даний час триває ІІ етап профілактичного рейду.

 

Головний спеціаліст служби у справах дітей
Ковтун В.В.