Новомосковські дітлахи брали участь у конкурсі знавців правил дорожнього руху

Днями у Новомосковську працівники бібліотеки – філії № 4 для дітей провели з учнями 3 – А класу ЗЗСО № 12 конкурс знавців правил дорожнього руху «Червоний. Жовтий. Зелений».

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пасажирів, пішоходів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху й дотримання їх дітьми.

Про те, як виник світлофор, для  чого потрібні дорожні знаки, чому бувають нещасні випадки на дорозі, розповіла бібліотекар Дудка М. В. Маленькі читачі стали учасниками цікавих і веселих конкурсів «Зелений вогник», «Так чи ні?», «У гості до бабусі» та повчальних вікторин «Дорожні знаки», «Жартома і серйозно», «Перехрестя».

Діти переглянули літературу з книжкової виставки «В Країні дорожніх знаків», зачитали «Правила для юного пішохода».  Хлопчики та дівчатка  ще раз переконалися, що правила дорожнього руху – це зовсім не жарти і дотримуватись їх необхідно усім  – і дорослим, і малим. А ми сподіваємось, що на наших дорогах стане більше уважних пішоходів.