Про інформаційний простір міста Новомосковськ

Останнім часом у соціальних мережах міста можна помітити небувалу активність. Можливо це пов’язано з майбутніми виборами Президента України у березні 2019 року, а потім запеклими боями у парламент та місцеві ради. Судячи з величезної кількості проплаченої і зовсім не дешевої реклами у Facebook, Youtube, Instagram піартехнологи вбачають у цьому нову нішу і всіляко намагаються її заполонити.

Не обійшла ця доля і місто Новомосковськ. Майже щотижня ми з вами натрапляємо на нові групи та сторінки, які стосуються життя нашого міста та району. І сьогодні ми хочемо  поговорити саме про них. Для того, щоб знайти групу чи сторінку за інтересами достатньо лише прописати у пошуковій стрічці Facebook відповідне слово і робот підтягне усе, що потрібно. Сьогодні це буде слово “Новомосковськ”. Їх кількість просто вражає, тому для огляду не буду брати групи та сторінки, де щось продають чи рекламують розважальний заклад. Пропоную піти у тому порядку, який видав нам Facebook

  1. Новомосковськ сьогодні
    https://www.facebook.com/groups/432577687140847/?ref=br_rs
    Раніше, описуючи ботпростір міста, ми вже писали про головного адміністратора даної групи Свету Жданову. Завдяки феноменальним пошуковим здібностям Сергія Покулітого, адміністратора однієї з найчисленніших груп міста, вдалося встановити, що наша Світлана поцупила фото у дівчини, яка мешкає у Росії. Якщо мені не зраджує пам’ять, Світлана Жданова підтвердила цей факт, проте вона наполягала, що ім’я справжнє. Власні фото вона так і не розмістила…
    Напевно за останні півроку, адміністратор групи трохи змінила свою політику і окрім новин та репостів з інших ресурсів (я вже не пам’ятаю коли вона писала самостійно), розміщує у групі оголошення різного типу. Ця група контролюється колишним мером міста Новомосковськ Сергієм Морозом.
  2. Новомосковськ Дніпровський
    https://www.facebook.com/groups/1474502282629849/?ref=br_rs
    Тут публікуються очерки з історії Новомосковська, а також різні цікаві факти з архіву вирізок Євгена Замкового.

3.Подслушано|Новомосковск (Украина) VER 2.0
https://www.facebook.com/groups/pdshl.novik/
Найчисельніша група у мережі Facebook. Станом на 13.02.2019 року її учасниками є 31 398 чоловік. Особисто ми не цінуємо дану групу за її недостовірні відомості та упередженість. Ця група під контролем діючого депутата ВР від БПП Вадима Нестеренка.

  1. НОВОМОСКОВСК
    https://www.facebook.com/groups/novomoskovskgram/?ref=br_rs
    Тут публікуються гарні фото Новомосковська і оголошення про втрачених тварин.
  2. Новомосковск Вечерний
    https://www.facebook.com/groups/285625645418453/?ref=br_rs
    Доволі нова група. В основному адміністратори групи тут публікують новини з “Полезной газеты” та сайту 0569.com.Також тут можна знайти публікації з Горожанин Новомосковска ( www.nmsk.biz.ua), Місто на Самарі (www.nasamari.dp.ua), Самара (www.samara.dp.ua), Патріот Дніпропетровщини (www.patriot.dp.ua.)
  3. Четырехлапый Новомосковск
    https://www.facebook.com/groups/1941316762825830/?ref=br_rs
    У групі можна знайти публікації присвячені виключно чотирилапим друзям.
  4. Типичный Новомосковск
    https://www.facebook.com/groups/1691973214459915/?ref=br_rs
    В групі новини розміщують доволі рідко, в основному це репости інших. Якщо раніше у даній групі можна було знайти новини різного плану, то зараз публікації несуть виключно політичне забарвлення.
  5. Современный Новомосковск
    https://www.facebook.com/groups/1788102404817142/?ref=br_rs
    Тут можна знайти публікації різного роду і плану. Крім питань, що стосуються Новомосковська тут можна знайти виступи політиків, гумор та цікаві лайфхаки. Усе і про всіх! – саме так ми можемо описати дану групу.

9.ПОДСЛУШАНО НОВОМОСКОВСК – УКРАИНА
https://www.facebook.com/groups/pdslh.nmsk/?ref=br_rs
Друга за своєю чисельністю група. Станом на 13.02.2019 року її учасниками є 14 647 чоловік. Оголошення, пошуки потрібних спеціалістів, гумор, новини та цікаві факти чекають на тебе тут 24 години на добу 7 днів на тиждень. Ця група під контролем діючого депутата ВР від БПП Вадима Нестеренка.

  1. Подслушано | Новомосковск (Украина) Version_2.1
    https://www.facebook.com/groups/pdslh.nmsk.VER.2.1/?ref=br_rs
    Гумор, приколи, новини Новомосковська, лайфхаки та багато іншого. Адміністратори набрали непоганий ритм. Ця група під контролем діючого депутата ВР від БПП Вадима Нестеренка.
  2. ПОДСЛУШАНО НОВОМОСКОВСК (УКРАИНА) VER 3.0
    https://www.facebook.com/groups/155576765045301/?ref=br_rs
    На наше здивування у даній групі немає ні адміністраторів та модераторів! Open access для всіх!
  3. Новомосковск будничный
    https://www.facebook.com/groups/493318234368123/?ref=br_rs
    “Мертва” група, якщо так можна сказати. Остання публікація датується 29 листопада 2017 року. Група була створена для того, щоб жителі міста ділилися своїми проблемами та шукали шляхи виходу з них. Як на нас задум був доволі гарним.
  4. НЕОБЫЧНЫЙ НОВОМОСКОВСК
    https://www.facebook.com/groups/217233978810230/?ref=br_rs
    Група для своїх, розкидали публікації по своїм групам! Aleksandr Streltcov, Горожанин Новомосковска, та Николай Непомнящий – головні ньюзмейкери даної групи. Ця група під контролем депутата Новомосковської міської ради сьомого скликання Олексія Фрейдіна.

 

  1. ЖЕЛТЫЕ СТРАНИЦЫ НОВОМОСКОВСКА
    https://www.facebook.com/groups/GELTIE.STRANICI.NOVOMOSKOVSKA/
    “ЖЕЛТЫЕ СТРАНИЦЫ НОВОМОСКОВСКА” несут правду в массы, такую какая она есть!!! АЛІЛУЯ! Це також одна з груп для своїх з оточення нардепа Вадима Нестеренка.
  2. Новомосковск-Наш ГОРОД
    https://www.facebook.com/www.nmsk.in/?ref=br_rs
    http://patriot.dp.uahttp://nmsk.biz.uahttps://samara.dp.ua– ось головні сайти, які мають право розміщувати тут свої матеріали. Це сторінка з розряду “свої для своїх”. Тільки но подивилася стрічку новин і була приємно вражена, коли перша публікація розказує про журналістів та блогерів, яки праціють на народного депутата України від БПП Вадима Нестеренка.
  3. Газета Новомосковск
    https://www.facebook.com/%D0%93%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA-405426949489800/
    Офіційна сторінка суспільно-політичної газети “НОВОМОСКОВСК”.
  4. Мой Новомосковск
    https://www.facebook.com/moynovomoskovsk/?ref=br_rs
    Ще одна сторінка, яку нам видав робот Facebook. Усі Порохоботи можуть сміло підписуватись на дану сторінку. Тут ви зможете знайти усе що пов’язано з Блоком Петра Порошенка Солідарність.

18.Новомосковск.online
https://www.facebook.com/pg/nmsk.online/about/?ref=page_internal
Офіційна сторінка однойменного сайту. Публікації доволі влучні, деякі описані факти були відомі лише вузькому колу Вадима Нестеренка та Олексія Фрейдіна.

  1. Новомосковск без Нестера
    https://www.facebook.com/novikbeznestera/
    Доволі свіжа сторінка у мережі Facebook. Хочу зазначити, що оформлено усе доволі професійно, дороговартісно та якісно. Ця група під контролем одіозної людини Сергія Рєзника
  2. Новомосковська правда
    https://www.facebook.com/nmsk.pravda1/?epa=SEARCH_BOX
    Офіційна сторінка газети “Новомосковська правда”. Тут усі охочі можуть ознайомитись з правдивими новинами міста Новомосковськ.
  3. Новомосковская жизнь  https://www.facebook.com/groups/824346004341191/about/

У групі можна знайти замовні статті, в групі на замовлення обливають брудом. Група створена за завданням Народного депутата України від БПП Вадима Григоровича Нестеренка, він же і фінансує написання замовних статтей. Вказану групу веде Ксенія Білоус-Дзегарницька

Ми спробували коротко описати зміст кожної групи чи сторінки для того, щоб люди знали та помятали, що народний депутат України Вадим Григорович Нестеренко та його оточення не сидять на місці, пладять нові групи та сторінки в Фейсбуці. Якщо робот не вивів деякі у ТОП, то обов’язково згадуйте їх у коментарях, ми будемо писати другу частину. Зі свого досвіду роботи у соціальних мережах, можемо сказати, що деякі з вищезазначених груп створені сугубо під вибори та для Вадима Нестеренка та його оточення, ці групи та сторінки згаснуть коли потрібний кандидат не пройде туди, куди планувалося. Ми розуміємо, скільки коштів зараз витрачається нардепом Нестеренко, депутатом міськради Олексієм Фрейденим на якісне ведення сторінок та груп у фб, скільки коштують унікальні картинки та відеосюжети.

Далі буде…..