Активіст з’ясував, що ЦВК не має відношення до рахунку, на який кандидати перерахували 110 мільйонів гривень!

Застава в 2,5 мільйони гривень на виборах президента України – це ще одна неконституційна, всеукраїнська АФЕРА!

44 кандидати сплатили по 2,5 млн. гривень застави на банківський рахунок, до якого ЦВК не має відношення. Це з’ясував активіст Олександр Дзюба, надіславши запити про доступ до інформації до ЦВК та ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ.

ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБИ УКРАЇНИ у відповідь на запит повідомила, що це таємна інформація, запропонувавши звернутися безпосередньо до ЦВК. А та в свою чергу відповіла, що будь-яка інформація з цього приводу відсутня.

Як зазначають експерти, “Згідно Постанови НБУ № 89 від 11.09.2017 року балансовий рахунок ” 3731″ в затвердженому нею плані рахунків взагалі відсутній.Тому Ви на правильному шляху. Перші чотири цифри, тобто 3731 і є номером балансового рахунку, на якому банк повинен був відкрити рахунок для ЦВК. Тепер треба подати запит до банку, в якому відкритий цей рахунок. А рахунок відкритий у казначействі. Оскільки ЦВК змінилося, то нові посадові особи повинні були подати в казначейство нові документи на посадових осіб, що мають право розпоряджатися коштами, бо як тоді казначество буде повертати кошти з цього рахунку? То ж ЦВК бреше.

А якщо вони не подали таких документів – рахунок нелегальний.План рахунків бухгалтерського обліку для казначейства затверджений наказом Мінфіну 1219 від 29.12.2015 року. Згідно цього наказу рах.37 – це рахунок органів казначейства, він має 7 субрахунків, однак субрахунку 3731 там немає. Швидше всього – це якісь технічний рахунок, який відкритий давно і невідомо хто ним розпоряджається.Тому Максимові так і відповіли.Я намагалась на початку місяця подивиться на єдиному порталі е-дата надходження тих 2,5 млн на рахунки ЦВК, код 21661450 в казначействі. E-дата НЕ ПОКАЗУЄ таких даних!”

 

В суді по телефону представнику ЦВК пояснювали його керівники, що порядок використання коштів, які перерахували кандидати на рахунок ЦВК в якості застави, взагалі не врегульовано діючим законодавством!

То хто ж уповноважений користуватися цими коштами та витрачати їх на які цілі? Питання залишається відкритим, як і багато інших в нашій державі. Схоже на те, що кошти просто роздерибанять “наближені до ЦВК” особи… Тобто, застава в 2,5 мільйони гривень на виборах президента України – це ще одна неконституційна, всеукраїнська афера.

Максим Голосний