Сьогодні відійшла у вічність частина живої історії Ощаду.

Людина з великої літери. «Напишіть книжку про Ощадбанк і ті зміни, які ми провадимо», – сказав він, вітаючи мене з 45-річчям, буквально тиждень тому. Але Григорій Васильович Бородін, тепер уже назавжди 73-річний, сам є і книгою, і легендою Ощаду. Понад 25 років пропрацював у банку. З них майже 20 керівником Луганської регіональної філії. Найкращої, до речі, в системі Ощадбанку. І це його безумовне творіння, якому він віддав чи не найбільше своїх зусиль і талантів, своєї любові до людей або, як кажуть, вклав душу.

Навіть зараз, коли Луганськ і значна частина Луганщини тимчасово окуповані, Луганська регіональна філія, яка працює на підконтрольній території, серед лідерів за ефективністю своєї діяльності.

Григорій Васильович за освітою інженер. Закінчив Ростовський інститут народного господарства у 1968 році. Спеціальність – організація механізованої обробки економічної інформації. Тож перша частина його трудового шляху – це виробництво, а далі – державне управління.

Зрозуміло, що з такою базою знань і досвіду, особистими сильними рисами характеру ця людина була цінною знахідкою для команди Ощаду, куди він перейшов працювати в 1994 році.

Напевно, найважче після смерті сина, яку він пережив, йому дався вимушений виїзд з рідного Луганська восени 2014 року. Перед тим, під обстрілами бойовиків, він провів у офісі регіональної філії цілих 42 дні. Але навіть тоді він виходив на відеозв’язок, коли ми проводили селекторні наради. Хоч ми в нього цього й не вимагали.

Але його почуття обов’язку і відчуття команди брало гору. Не раз в таких ситуаціях він чемно перепрошував, мовляв, хлопці, мушу вас покинути і спуститися в сховище, бо в нас тут знову починає прилітати.

Скромність, інтелігентність, ясність думок і слів, завжди підкріплених діями, якщо того вимагала справа, а нерідко проста людська порядність – ось такий у мене був Перший заступник.

А тепер він, ймовірно, стане заступником всієї нашої команди десь там високо, перед лицем Вічності.

Спочивайте в мирі, Григорію Васильовичу.

Команда Вас любить і дякує Вам.

За Вашу мудрість, людяність і любов до своєї справи та людей.

Вічна Вам пам’ять.

Андрій Пишний