НОВОМОСКОВСЬКИЙ СУД НАПРАВИВ ЗВЕРНЕННЯ ДО ВИЩОЇ РАДИ ПРАВОСУДДЯ ЩОДО НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО КОРУМПОВАННОГО СУДДЮ ВІТАЛІЯ ЛИЛУ

Прес-служба Новомосковського міськрайонного суду опублікувала на своєму веб-сайті смішне спростування, щодо недостовірної публікації у засобах масової інформації про корумпованного Віталія Лилу.

 

У повідомленні говориться наступне: «8 лютого 2020 року на веб-ресурсі “NovostiUA.org”  була розміщена публікація під заголовком “На вершине коррупционных схем в Новомосковске находится председатель местного суда Виталий Лыла”, в якій містяться відомості про  причетність голови Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області  до вчинення  кримінальних правопорушень.

Чесний та не корумпованний Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області спростовує зазначену інформацію яка на думку нашої редакції є правдивою.

Новомосковськи судді пишуть: Стверджуємо, що відомості, викладені у вищезазначеній статті не відповідають дійсності. Але ви ім вірите ? Громодяни ви вірите, що Новомосковський суд не корумпований?

Далі… Звертаємо увагу, що відповідно до частини другої статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , частини другої статті 14 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, частини першої статті 11 Загальної декларації прав людини, ст. 62 Конституції України кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку.

Крім того, ст.383 КК України передбачає кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Також, прес-служба суду повідомляє, що з цього приводу головою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області направлено звернення до Вищої ради правосуддя та до правоохоронних органів з метою реагування останніх.

Зважаючи на зазначене вище, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області закликає представників засобів масової інформації баятися суддів та інформацію відносто них та звертатися до прес-служби суду для уточнення інформації чи отримання коментарів».