У НОВОМОСКОВСЬКУ ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ ПРИПИНЯЄ СВОЮ РОБОТУ, А МІСЦЕВА ВЛАДА ЧОМУСЬ МОВЧИТЬ…

Вчора, 25 березня 2020 року, Кабмін України продовжив карантин ще на 30 днів (до 24 квітня)та ввів надзвичайну ситуацію в країні. Таке рішення було прийнято в зв’язку з різким зростанням в Україні числа інфікованих на коронавірус. Дана новина за лічені хвилини облетіла усі засоби масової інформації та соцмережі, але у Новомосковську влада чомусь мовчить.

Ось так виглядає офіційний сайт Новомосковської міської Ради станом на 8 годину ранку 26 березня 2020 року за який влада заплатила понад 300000 грн:

Офіційних заяв від влади нема, але рух транспорту вже зупинено!

Ще тиждень тому уряд України запровадив ряд посилених заходів під час карантину. Один з таких заходів – скорочення числа громадського транспорту та перевезення не більше 10 осіб у салоні транспорту. Тоді ж перевізники просто «завили», адже це збиткова робота. Багато водіїв просто відмовилися виїжджати на маршрути, а ті, що залишились просто зводили кінці з кінцями (і це лише за один тиждень карантину).

У Новомосковську на засіданні комісії з ТЕБ та НС від 17 березня 2020 року представники влади мер та його заступники змусили перевізників виконувати постанови Кабінету Міністрів України відносно пасажирських перевезень, та ще й відмовились бодай якимось чином компенсувати витрати на пальне та заробітну плату для водіїв. Того дня, на засіданні комісії, перевізники повідомили міському голові Новомосковська інформацію про те, щоб покрити усі основні витрати на один автобус/маршрутку в день потрібно близько 2 тисяч гривень, у відповідь пан мер сказав «грошей нема, та ви тримайтесь».

Лише за один тиждень відсутності нормальних пасажирських перевезень ситуація, як у місті Новомосковську, так і по всій Дніпропетровській області стала патовою. Тепер же через продовження карантину практично усі перевізники/водії відмовляються взагалі працювати. Воно і не дивно, бо ж нема доходів, а кожен водій це простий громадянин, який виконує свою роботу та заробляє гроші. Вдома водіїв громадського транспорту чекають дружини та діти, а тато, працюючи весь день, не приносить додому жодної копійки. За дарма працювати ніхто не буде, і тому від сьогоднішнього дня, 26 березня,  перевізники  шляхом оголошень у автобусах/маршрутках повідомили містян про тимчасове призупинення транспорту на період карантину.

Така новина ще більше обурила містян. І поки люди активно обговорюють проблематику пасажирських перевезень у соцмережах, Новомосковська влада тихенько собі сидить у міськраді і нічого не говорить.

Дивно, але чомусь ані пан мер, ані його заступники не хвилюються про життєдіяльність новомосковців. І якщо у влади дійсно нема коштів на компенсацію для перевізників, то чому ніхто навіть не вважає за потрібне взагалі офіційно проінформувати жителів міста про те, що громадський транспорт практично відміняють?!

Наразі багатьох людей лякає уся ця ситуація з карантином. Найбільше жителі нашої країни бояться не самого корона вірусу, а того, що скоро у людей закінчаться кошти і вони не зможуть сплачувати за комунальні послуги, лікування та навіть купувати собі продукти харчування. Чому про це ніхто із представників влади не думає??!

І поки мер Новомосковська та його заступники з Зе-команди собі призначають  чергові щомісячні премії (проект рішення “Про встановлення щомісячної премії міському Голові Літвіщенку В.І.“) та розводить руками на проблемні питання, люди змушені зводити кінці з кінцями, самі шукати порятунку, вигадувати як їм доїхати до роботи чи взагалі знайти бодай якийсь заробіток аби не померти з голоду.