ПОПРЕ НА ЗАБОРОНУ, СЬОГОДНІ У НОВОМОСКОВСЬКУ ВЛАДА ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРОДОВОЛЬЧИХ РИНКІВ МІСТА

З 28 квітня поточного року у Новомосковську, попри відсутнього рішення Кабміну про дозвіл на відкриття, відновлюється робота продовольчих ринків міста. Таке рішення було одностайно прийнято на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, яке відбулося 27 квітня 2020 року.

Здається, що місцева влада Новомосковська працює окремо від вказівок та постанов Кабінету Міністрів України, адже згідно інформації Урядового порталу, в середу, 29 квітня 2020 року, на своєму черговому засіданні Кабмін має розглянути питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.

 

Це вже не перший раз, коли мер Новомосковська Літвіщенко В.І,та інші представники влади Здреник, Тіхонова приймають подібні рішення заздалегідь і попри вказівки Уряду. Ще достовірно не відомо, які саме продовольчі ринки зможуть працювати в умовах карантину і чи дозволить Кабмін взагалі їм працювати, але Новомосковські «провидці» все передбачили на перед і винесли свої рішення.

У публікації Новомосковської міської ради зазначено:

«Зважаючи на стабільну епідеміологічну ситуацію та відсутність нових випадків захворювання протягом останніх двох тижнів, членами штабу було вирішено відновити роботу продовольчих ринків з 28 квітня 2020 року за умов суворого дотримання санітарно-протиепідемічних правил.

При цьому заборонена торгівля овочами та фруктами на площі Перемоги (від вул. Шевченка до вул. М. Головка).

У разі невиконання санітарно-гігієнічних норм та карантинних заходів робота ринків буде припинена».

Наразі нічого не указано стосовно контролю за виконанням усіх санітарно-протиепідемічних правил та фіксації порушень на ринках торгівли в місті. Так само не указано які конкретно продовольчі ринки у Новомосковську будуть працювати, адже в місті їх декілька.