МОВНІ ПАТРІОТИ, ВИ ДЕ?

Нещодавно в Україні набув чинності та почав діяти мовний закон

Посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text

Патріоти України в один галас почали кричати, що ми живемо в Україні та усім потрібно розмовляти виключно українською. Але кричати та бити себе у груди – це одне, а як насправді відбувається, наприклад, у Новомосковську, де, за інформацією міських ЗМІ, є представники радикальних партій.

Ми не будемо називати прізвище, але є у Новомосковську палкий активіст-націоналіст, який постійно влаштовує в місті різні заходи під різними прапорами різних націоналістичних організацій, і діяльність якого фінансується такою собі міжнародною організацією, як USAID.

Цей одноокий хлопчина постійно розказує, що він патріот і що потрібно спілкуватися виключно українською, але не раз люди були свідками того, як він телефоном спілкувався мовою агресора.

Тобто, на людях він спілкується українською, а серед товаришів та в родині – мовою агресора, і вважає, що нічого страшного в цьому немає.

Другий приклад патріотизму з боку так званих патріотів: мовний закон в Україні вже діє майже три тижні, а у Новомосковську міські чиновники й досі спілкуються з мешканцями російською, тобто мовою агресора, і наші патріоти чомусь мовчать.

Нещодавно перший заступник міського голови Тарас Миронович Здреник на зібранні з колективом комунального підприємства спілкувався виключно російською.

Так де ж ви, наші патріоти, які дбають про закони України та популяризують українську мову, а вдома про неї забувають?

Ось такі у Новомосковську мовні патріоти!