Рідна фірма фітнес-тренерки Резніченка “Будінвест інжиніринг” повернулась у держпідряди та отримала 254 млн грн на утримання доріг на Дніпропетровщині

У Дніпрі Департамент житлово-комунального господарства та будівництва обласної державної адміністрації 16 травня поточного за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ “Будінвест інжиніринг” на експлуатаційне утримання місцевих доріг у 2023 році вартістю 254 млн грн. І це все під час повномаштабної війни в Україні.

Про це повідомляється в системі “Прозорро”, інформує видання  “Наші гроші”.

Єдиним конкурентом було ТОВ “Автомагістраль-Південь”. З цим фаворитом Укравтодору “Будінвест” за останні чотири роки розіграв пів сотні підрядів майже на 20,21 млрд грн.

Рідна фірма фітнес-тренерки Резніченка Будінвест інжиніринг повернулась у держпідряди та отримала 254 млн грн на утримання доріг на Дніпропетровщині, - ЗМІ 01

Нагадаємо, що це найбільший контракт ТОВ “Будінвест інжинірингу” з осені 2022 року, коли фірма стала відомою всій Україні як корупційна та кримінальна. Тоді виявилось, що під час вторгнення російських окупантів в Україну, саме ця фірма отримала на ремонти доріг Дніпропетровщини понад 1,5 млрд грн. з держбюджету.

Звертаємо вашу увагу, що це було більше, ніж держава у той період витратила на ремонти інших прифронтових та деокупованих областей. І жоден з традиційних фаворитів Укравтодору тоді не отримував подібних коштів.

Співвласницею фірми тоді була скандальновідома Яна Хланта – це фітнес-тренерка та близька до тіла подруга очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Після гучного скандалу на всю Україну, ТОВ “Будінвест інжинірингу”  завдяки впливовим особам які зараз біля президента Зеленського, ще отримав два підряди на ремонти доріг вартістю 16 млн грн і 100 млн грн. Але обидва вони були розірвані після часткового виконання на загальну суму 30 млн грн. Тобто, вони встигнули заробити своє.

А у лютому 2023 року президент України Володимир Зеленський нарешті, після гучного скандалу, після того, як йому особисто почали задавати питання журналісти чому так сталося, він все ж звільнив корупціонера Валентина Резніченка з посади в ОДА, і НАБУ провело у нього обшуки. Також обшуки провели у колишнього особистого радника Резніченка Юрія Голика, який в останні роки був координатором “Великого будівництва” в Офісі президента. Наразі ніхто з них не затриманий, слідчі дії не ведуться. Окрім цього після засідання Тимчасової слідчої комісії поліція Дніпра відкрила низку кримінальних проваджень за розкрадання гуманітарної допомоги за участі чиновників ОДА під час вторгнення, але по цих справах також немає жодних затримань, арештів.

Все тихо як і повинно бути коли багато вкрали…..

Коханку Резніченка Яну Хланту після скандалу вивели зі складу власників ТОВ “Будінвест інжинірингу”, а її частку переписали на іншого співвласника фірми – Павла Чухна.

Чухно – це віцепрезидент баскетбольного клубу “Прометей”, який раніше базувався у Кам’янському. Клуб належить братам Володимиру і Леоніду Дубинським. Це бізнесмени з Кам’янського, які намагались вести бізнес у США, однак потрапили у розшук ФБР за аферу з нерухомістю, повернулись до України, та почали отримувати великі замовлення від обладміністрації Резніченка, з яким були знайомі ще з 90-х років.

находящиеся в розыске интерпола братья Дубинские экономят деньги.

Загалом, згідно з даними системи “Spending“, ТОВ “Будінвест інжиніринг” від початку своєї тендерної діяльності у 2017 році отримав з бюджету 7,83 млрд грн.

Рідна фірма фітнес-тренерки Резніченка Будінвест інжиніринг повернулась у держпідряди та отримала 254 млн грн на утримання доріг на Дніпропетровщині, - ЗМІ 02

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА у травні 2023 року очолила Валерія Гаркуша, і саме вона своїми руками підписала новий контракт з ТОВ “Будінвест інжинірингом”. Як повідомляється, вона раніше працювала у Кам’янському і добре знайома з корупціонером Валентином Резніченком та братами Дубинськими.

Також пані Гаркуша очолювала організацію партії “Пропозиція” у Кам’янському, першим номером якої на виборах до облради 2020 року був саме Резніченко.